8.7.2015

Praha oli niin vehreä ja rönsyävä / Souvenirs from Prague

Käyn Prahassa joka neljäs vuosi työ- ja opintomatkalla aina vain suuremmassa teatteri- ja esitystapahtumassa (josta enemmän myöhemmin). Se pidetään aina kesäkuussa kaupungin ollessa vehreimmillään. On kiinnostavaa vertailla Keski- ja Pohjois-Euroopan kasvustoja ja puutarhakulttuureita. Tsekissä kasvukausi on pitempi, joten "elokuun kukat" kukkivat siellä jo juhannuksena, siis Suomen elokuun. Tutut perennat ovat mielestäni isompia (siis korkeampia ja pöyheämpiä) kuin kotosalla. Mutta puut: niissä on valikoimaa ja ihmetystä, niin monia joita en tuntenut. Tykkään kaupungin rehevästä rönsyävyydestä, mitä tulee kasvien läsnäoloon.
*
Every forth year in Prague, participating the PQ event. It is always in June, and to avoid the most crowded tourist zone (though it was impossible this year since the venues were located just there) I liked to walk in gardens and parks, especially my favourites the hill Petrin and the southern botanic garden. The urban nature is of course different from the rural and "wilder" areas, but still, it is my interest to compare plants and trees of European latitudes: what is similar, what is different.

 Matkamuistoni ovat yleensä tällaisia. Kun olin lapsi, isäni matkusteli paljon Neuvostoliiton alueella ja sain yleensä tuliaisiksi oudon suuren kävyn, terhon tai meren hiomia lasinpalasia ja kiviä. Ne olivat ihmeellisiä: että tämmöistäkin on maailmassa! (Epäilen tosin, että isäni ei viitsinyt tai muistanut hommata muuta rannoilla rentoutuessaan ja illat juhliessaan.)
*
Cheap souvenirs. Since my childhood my souvenirs (received or my own) have mostly been like this one above. My father used to bring me a big cone, acorn, or stones from sea shore from his journeys to the Soviet Union. They were always a great delight for my curiosity and wonder.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti